558

تشریح آخرین وضعیت فعالیت های عمرانی و زیربنایی د انشگاه رازی

سرپرست مدیریت امور عمرانی و خدمات فنی دانشگاه رازی به تشریح آخرین وضعیت فعالیت های عمرانی و زیربنایی دانشگاه پرداخت.

دکتر جهانگیر خزایی در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه رازی در خصوص اقدامات و تلاش های صورت گرفته در حوزه های عمرانی و زیر ساختی دانشگاه پرداخت.

 

سرپرست مدیریت امور عمرانی و خدمات فنی دانشگاه اظهار داشت: در هشت سال گذشته فعالیت‌های قابل توجه و چشمگیر عمرانی در بخش توسعه فضای کالبدی و زیربنایی دانشگاه و همچنین محوطه‌سازی صورت گرفته است. در بخش زیربنایی فضاهای آموزشی از حدود ۸۱ هزار متر مربع در سال ۱۳۹۳ به حدود ۱۳۰ هزار مترمربع در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است که حدود ۵۹ درصد در طی این هشت سال رشد داشته است.


وی افزود: همچنین در بخش ساختمان‌های زیربنایی، رفاهی و کمک آموزشی نیز پیشرفت‌های قابل توجهی صورت گرفته است؛ در این راستا فضاهای کمک آموزشی و رفاهی از حدود ۷۲ هزار مترمربع در سال ۱۳۹۳ به حدود ۱۰۸ هزار متر مربع در سال ۱۴۰۰ رسیده است که رشد ۵۱ درصدی در این زمینه را نشان می‌دهد.

فضای کالبدی و فیزیکی دانشگاه به بیش از ۲۳۸ هزار مترمربع افزایش یافته است

دکتر خزایی یادآور شد: از بدو تأسیس دانشگاه تا سال ۱۳۹۳، جمع کل فضای فیزیکی و کالبدی دانشگاه حدود ۱۵۳ هزار و ۵۰۰ مترمربع بوده است اما اکنون فضای کالبدی و فیزیکی دانشگاه به بیش از ۲۳۸ هزار مترمربع افزایش یافته است. لازم به ذکر است که باتوجه به تورم ایجاد شده در سالیان اخیر، اگر این پروژه‌های عمرانی انجام نمی‌‌شد، در شرایط امروز شروع و ساخت و بهره‌برداری آنها بسیار مشکل و شاید امری محال بود؛ لذا کار شاخص در سطح دانشگاه به شمار می‌آید. این ساختمان‌ها سرمایه‌های دانشگاه هستند و سرانه فضای فیزیکی دانشگاه در حال حاضر از وضعیت بسیار مطلوبی در کلیه بخش‌های آموزشی، کمک آموزشی، رفاهی و ورزشی برخوردار است.


 


 

وضعیت پروژه‌های نیمه‌تمام و در دست اقدام دانشگاه

وی با اشاره به پروژه‌های ناتمام دانشگاه گفت: امیدوارم مدیریت جدید دانشگاه با اتخاذ راهکارهای مناسب شرایط تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های نیمه‌کاره را در اسرع وقت فراهم نماید. پروژه احداث کلینیک تخصصی دامپزشکی که در سال ۱۳۹۷ بر اساس اعتبارات عمرانی با مساحت حدود ۲ هزار مترمربع در پردیس کشاورزی شروع شده است، هم اکنون ۷۰ درصد پیشرفت داشته که دلیل کمبود اعتبار و بدهی دانشگاه به پیمانکار متوقف شده است. همچنین در پردیس طاقبستان دانشگاه نیز در مجموعه خوابگاهی کوثر، احداث یک بلوک خوابگاهی با زیربنای حدود ۴ هزار مترمربع برای دانشجویان دختر شروع شده که این پروژه هم با ۴۵ درصد پیشرفت به دلیل عدم تأمین اعتبار متوقف است. در صورت بهره‌برداری از این پروژه تقریباً مشکل اسکان صددرصدی دانشجویان دختر در پردیس طاقبستان حل خواهد شد. همچنین این مجموعه خوابگاهی مجهز به یک سالن توزیع و صرف غذا است که مشکل تردد خواهران به ویژه در شب را در این حوزه بطور کامل مرتفع خواهد نمود.

وی در خصوص دانشکده‌های اقماری دانشگاه نیز بیان کرد: در سال ۱۳۹۸ با پیگیری ریاست دانشگاه، واحد طرح و برنامه و دفتر نظارت بر طرح‌های عمرانی دانشگاه، پروژه دانشکده مدیریت و حسابداری جوانرود که یکی از دانشکده‌های اقماری دانشگاه در شهر جوانرود است نیز شروع شد که در حال حاضر پیشرفت ۳۵ تا ۴۰ درصدی دارد. این پروژه شامل حدود ۳ هزار مترمربع ساختمان اداری و حدود ۱۸۰۰ مترمربع فضای خوابگاهی است.

دکتر خزایی ساخت «سالن همایش‌ها» را از برنامه‌های در دست اقدام دفتر طرح‌های عمرانی دانشگاه عنوان کرد و افزود: مکان‌یابی و نقشه‌های اجرایی این پروژه آماده شده است. این پروژه حدود ۳۴۰۰ مترمربع زیربنا خواهد داشت که با ظرفیتی بالغ ۸۰۰ نفر در فاز اول (طبقه هم‌کف) و افزایش ظرفیت تا ۱۰۰۰ نفر در فاز دوم (نیم طبقه) احداث می‌گردد. 

وی همچنین ساختمان دانشکده فنی و مهندسی اسلام‌آبادغرب را از پروژه‌های نیازمند توجه عنوان کرد و افزود: تأمین زمین ملکی این پروژه از دغدغه‌های اصلی دانشگاه بوده که امیدوارم در مدیریت جدید توجه بیشتری به آن صورت گیرد. از پروژه‌های ناتمام دیگر دانشگاه که مستلزم پیگیری و توجه بیشتر است تکمیل فاز ۲ مهمانسرای دانشگاه است که در حال حاضر با زیربنایی در حدود ۸۰۰ مترمربع از پیشرفت فیزیکی حدود ۴۰ درصد برخوردار است.

توسعه محوطه‌سازی و حصارکشی در دانشگاه

دکتر خزایی حصارکشی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه را از دیگر اقدامات شاخص عمرانی برشمرد و گفت: این پروژه بطول حدود ۸ کیلومتر در سال‌های ۹۶ تا ۹۹ انجام شد.


 


وی طراحی و اجرای بیش از ۳۳۰ هزار مترمربع محوطه‌سازی، پیاده‌رو و راه‌های دسترسی در سطح دانشگاه طی سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ را از دیگر اقدامات شاخص عمرانی برشمرد و گفت: در بخش فضای سبز نیز اقدامات چشمگیری انجام شد که تکمیل‌کننده اقدامات فعالیت‌های حوزه عمرانی است

دکتر خزایی جداسازی آب شرب از بخش فضای سبز را از دیگر اقدامات برشمرد و افزود: وجود چهار حلقه چاه تأمین آب از اقدامات ارزشمندی است که دانشگاه را از شبکه آب شهری مستقل کرد و در حال حاضر علیرغم توسعه فضای سبز دانشگاه از حدود ۱۵ هکتار به حدود ۱۰۰ هکتار در پردیس طاقبستان مشکلی برای تأمین آب نداریم. البته توسعه ظرفیت مخازن آب در سطح دانشگاه طی سال‌های اخیر با احداث مخازن جدید در پردیس طاقبستان و کشاورزی در این راستا بسیار حائز اهمیت بوده است.

تحول در سیستم تعمیر و نگهداری ابنیه دانشگاه

دکتر خزایی در ادامه توضیحاتی در خصوص اداره تعمیر و نگهداری ارائه داد و افزود: ساختمان‌ها و تأسیسات زیربنایی سرمایه ملی هر کشور هستند که نگهداری و تعمیر آنها امری اجتناب‌ناپذیر و از جمله امور پرهزینه و چالش‌برانگیز در هر اداره و دستگاهی است. با توجه به سطح بالای هزینه تعمیرات ساختمان‌ها در کشور، چنانچه با اتخاذ مدیریتی مناسب درصدی از هزینه‌ها را کاهش داده و صرفه‌جویی شود، در مجموع رقم قابل توجهی به سرمایه ملی باز گردانده می‌شود.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه ساخت و سازهای فضاهای دانشگاهی وزارت علوم تحقیقات و فناوری رو به اتمام است؛ نیاز به تعمیر و نگهداری ساختمان‌های موجود در سالهای آتی بیش از پیش احساس خواهد شد. نحوه تعمیر و نگهداری ساختمان‌ها پس از ساخت، نقش بسزایی در هزینه‌های زمان بهره‌برداری خواهد داشت و در اثر اعمال سیستم مناسب نگهداری از انجام تعمیر در سطح وسیع جلوگیری شده و با صرفه‌جویی در هزینه‌های پنهان، طول عمر دستگاه‌ها در بلند مدت افزایش یافته و با کاهش استهلاک دستگاه‌ها، هزینه‌های تعمیرات کاهش قابل توجهی خواهد یافت.

دکتر خزایی افزود: دانشگاه رازی در راستای اعمال سیستم مناسب تعمیر و نگهداری و با اولویت نگهداری به منظور پیشگیری از تعمیرات آتی، از سال ۱۳۹۷ اقدام به واگذاری قرارداد نگهداری و تعمیرات تأسیسات و ساختمان‌های پردیس کشاورزی را به صورت فهرست بهایی واگذار نموده و با توجه به رضایتمندی حاصل شده،  از سال ۹۸ به بعد نیز نگهداری و تعمیرات در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و پردیس طاق‌بستان دانشگاه در قالب قراردادهای نت به پیمانکار واگذار شده است.

وی نت روزمره، نت پیشگیرانه، نت اصلاحی، نت معوق و نت اضطراری را از روش‌های تعمیر و نگهداری متداول در دانشگاه عنوان کرد و گفت: درحال حاضر در دانشگاه روش و نگهداری پیشگیرانه با بهره‌گیری از قراردادهای نت در حال انجام است.

دکتر خزایی همچنین به بیان مزایای سیستم نت با قرارداد فهرست بهایی پرداخت و گفت: در این زمینه می‌توان به این موارد اشاره کرد: حذف بروکراسی اداری و صرفه‌جویی در زمان در خرید کالا و تجهیزات مورد نیاز، ملاک پرداخت مبالغ مندرج فهرست بها و صورتجلسه عملیات اجرایی است و هزینه پرداختی کاملاً از قبل مشخص است، ادعای پیمانکار برای تامین مصالح  از بین می‌رود و پیمانکار بر اساس آیتم‌های فهرست بها تهیه حمل و نصب هر عملیات را انجام می‌دهد. آزادی عمل  پیمانکار برای بکارگیری پرسنل وجود دارد  و پیمانکار می‌تواند با حداقل نیروی انسانی فعالیت‌های خویش را انجام دهد. در این سیستم با توجه به اینکه کلیه فعالیت‌ها بر اساس دستور کار به پیمانکار ابلاغ می‌گردد، نظارت بیشتری بر انجام تعمیرات صورت می‌گیرد و در نتیجه کیفیت فعالیت‌های اجرایی افزایش می‌یابد. با توجه به اینکه کلیه فعالیت‌های پیش بینی شده، قبل از آغاز پروژه، توسط پیمانکار رویت گردیده است لذا، هیچگونه ادعایی و درخواستی برای تغییر بهای واحد آیتم‌ها از پیمانکار پذیرفته نیست و روش برخورد و ملاک پرداخت کلیه آیتم‌ها فهارس بهای منضم به پیمان یا برآورد است. ضمن اجرای پروژه بر اساس مفاد ماده ۲۹ شرایط عمومی پیمان می‌توان تا سقف ۲۵ درصد تغییرات در احجام برآورد اعمال نمود.

 


شناسه : 2479988